Metal Recycles Forever™ Mikro Sitesi Açıldı

Metal Recycles Forever™ Mikro Sitesi Açıldı
31 Ocak 2020 14:16

Avrupa metal ambalaj üreticilerini temsil eden Metal Packaging Europe ( www.metalpackagingeurope.org ) derneği tarafından hazırlanan Metal Recycles Forever™ logosunu daha da ön plana çıkarmak için özel tasarlanan "mikro site” ( https://www.metalrecyclesforever.eu ) yayına başladı.

Site; tüketicilerin ve markaların metal malzemeleri tercih etmekle ve boş ambalajları geri dönüştürmekle oynayacakları kilit rolü daha iyi anlamalarını ve bu sayede elde edilecek faydaları duyurmayı amaçlıyor.

Bugün Avrupa'da metal ambalajların %75'i geri dönüştürülüyor, bu da metal ambalajları geri dönüştürülen ambalaj materyalleri arasında birinci sıraya yerleştiriyor. Yüksek geri dönüşüm oranları genel olarak enerji tüketimini azaltmakta: ikincil hammadde kullanımı, sıfır malzeme kullanımına kıyasla daha fazla enerji tasarrufu sağlamaktadır. MPE ve üyeleri, Avrupa'daki metal ambalaj geri dönüşüm oranı 2020 yılına kadar ortalama %80 seviyelerine çıkarmaya kararlı olduklarını dile getiriyorlar.

Tüketici katılımı ve sorumlu davranış, kuşkusuz markaların ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Tüketiciler ve mevzuatlar konusunda politika belirleyenler, markalardan ve perakende satış firmalarından kaynakları daha verimli kullanmalarını ve tüketicilerin geri dönüşümün değerini anlamalarına yardımcı olmalarını bekliyorlar.

AB vatandaşlarının %80'i çevre dostu ürünler satın almayı tercih ediyor ve bu oran gün geçtikte arttıyor, dolayısıyla tüketicileri doğru bir şekilde bilgilendirmek ve onların katılımını sağlamak artık çok daha önemli hale geliyor. Metal Recycles Forever™, tüketicilerin metal ambalajları ayırmaları ve geri dönüştürmeleri teşvik edilerek kullanılmış metal malzemenin alacakları bir sonraki metal üründe yeniden kullanıma hazır hale getirilmesi ve bu yolla kaynakların ve enerjinin sınırlı olduğu dünyamızda birincil malzeme kullanma gereksiniminin azaltılması hedefleniyor.

Artan geri dönüşüm oranları 2006-2016 dönemindeki karbon ayak izinde elde edilen %31'lik azalmada çok önemli bir faktördür, bu durum Avrupa'daki kullanıma hazır bir alüminyum içecek kutusunun (25cl, 33cl ve 50cl hacimli) Yaşam Döngüsü Değerlendirmesiyle de (LCA) ortaya konuyor. Bu yüksek oran sektörün karbon emisyonlarını azaltma ve üretimi çevresel ayak izini büyütmeden artırma konusundaki kararlılığını teyit ediyor.

Alüminyum, özelliklerini kaybetmeden tekrar tekrar geri dönüştürülebilen kalıcı bir malzemedir ve tüm ambalaj malzemeleri arasında hurda değeri en yüksek olması nedeniyle alüminyum içecek kutularının Döngüsel Ekonomi için uygun bir seçim olduğu vurgulanıyor.

En güncel veriler (2016) kullanılarak hazırlanan çalışma, Avrupa'da üretilen alüminyum içecek kutularının hammadde madenciliğinden üretime, nakliyeye ve dolgu merkezlerine kadar olan tüm hizmet ömrünü değerlendiriyor. Çalışmada CO2 eşdeğeri emisyonlar açısından 2006 verilerine kıyasla önemli düşüşler elde edildiği kaydediliyor. Bu ilerlemeyi mümkün kılan temel faktörler:

  • alüminyum üretimindeki ve kutu üretim proseslerindeki gelişmeler
  • kutu ağırlığının azaltılması
  • alüminyum içecek kutusu geri dönüşüm oranındaki artış

İklim değişikliği etkisi açısından daha ileri seviyede iyileştirmeler sağlamak için alüminyumun geri dönüşümü kilit faktör olmaya devam ediyor. Alüminyum içecek kutularının geri dönüşümündeki her %5'lik artış iklim değişikliği etkisinde ortalama %6'lık bir düşüş getiriyor.

Çalışmaları hakkında açıklama yapan Metal Packaging Europe CEO'su Leonie Knox-Peebles; "Metal Packaging Europe olarak hem müşterilerimize hem de tüketicilerimize sektörümüz hakkında somut verilere dayalı net bilgiler sağlama taahhüdümüzün arkasındayız. Metal Recycles Forever™ logomuz metallerin kalitesini kaybetmeden sonsuza kadar geri dönüştürülebileceğini ve tüketicilerin tercihlerini neden metalden yana kullanmaları gerektiğini en net şekilde anlaşılmasını sağlayan bir mesaj veriyor" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler