Yeşil Dönüşüm Destek Programı Uygulama Usul ve Esasları Tebliği Yürürlüğe Girdi

Sayın ASD Üyelerimiz,

Türkiye'de döngüsel ekonomi yaklaşımıyla uyumlu, doğal kaynakları koruyan, iklim ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayan, kaynak verimli ve düşük karbonlu üretimi amaçlayan yatırımların desteklenmesine yönelik olarak yürütülecek Yeşil Dönüşüm Destek Programının uygulama usul ve esaslarını belirleyen Yeşil Dönüşüm Destek Programı Uygulama Usul ve Esasları Tebliği  26 Temmuz 2024 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Tebliğe göre programa sadece imalat sanayinde faaliyet gösteren Türkiye'de yerleşik sermaye şirketleri başvurabilecektir. Bakanlık, Program kapsamında genel veya sektörel başvuruya yönelik çağrılar açarak çağrılar bazında koşullar ve süreler belirleyebilecektir.

Desteklenecek projelerde, yol haritası raporunun uygun bulunması, program amaçlarına hizmet etme, ölçülebilir proje hedefleri içerme, yeşil dönüşüm uygulamalarına yer verme ve çağrıda yer alan şartları karşılama koşulu aranacaktır.

Desteklenecek projeler, imalat sanayinde faaliyet gösteren üretim tesisi ve yardımcı birimlerle sınırlı kalmak kaydıyla proje hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak yapılacak arazi-arsa alımı, bina-inşaat harcaması ile alınacak makine, teçhizat, teknoloji, yazılım ve donanım ile ölçüm, doğrulama, belgelendirme, etüt, test ve danışmanlık hizmetlerini içerebilecektir.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yeşil Dönüşüm Destek Programı çağrısı açılmıştır. Çağrı duyurusuna ve başvuru süreci ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Değerli bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Ambalaj Sanayicileri Derneği