Ambalaj Sanayicileri Plastpak Fuarı'nda Sektör Profesyonelleriyle Buluştu
Ambalaj Sanayicileri Plastpak Fuarı'nda Sektör Profesyonelleriyle Buluştu
Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) destekçileri arasında yer aldığı PlastPak 2018 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi, Makine ve Malzemeleri Fuarı, bu yıl 10-14 Nisan tarihleri arasında İzmir'de düzenledi. İzwood ile eş zamanlı düzenlenen fuarları, 25 ülkeden 567'si yabancı olmak üzere toplamda 12.368 sektör profesyoneli ziyaret etti.
Ege Bölgesi'nin en büyük plastik ve ambalaj fuarı olmayı hedefleyen PlastPak 2018 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi, Makine ve Malzemeleri Fuarı, 10-14 Nisan 2018 tarihleri arasında yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuar, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) veEge Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği'nin (EGEPLASDER) destekleriyle Fuar İzmir'de gerçekleştirildi.
Ambalaj ürünleri, ambalaj makineleri, , ambalaj üretimine yönelik yardımcı cihaz, donanım ve sistemlerin yanı sıra plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, kalıp, ısı ve kontrol cihazları, makine yan ve ara sanayi, hidrolik ve pnömatik sistemler, geri dönüşümle ilgili ürünlerin sergilendiği PlastPak 2018 Fuarı'nı (İzwood ile birlikte) 25 ülkeden 567'si yabancı olmak üzere toplamda 12.368 sektör profesyoneli ziyaret etti.
Fuarın ardından bir değerlendirmede bulunan ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, ”PlastPak 2018, sektörümüz açısından başarılı geçti. Fuarda inovatif, katma değerli ve kaliteli ürünlerimizi tanıttık. Ambalaj sektörümüzün gücünü bu fuarla bir kez daha kanıtladık. İzmir konumu, kapsamı, bölgesel kimliği ve dinamik yapısıyla sektörünün en önemli ticaret merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. İzmir'in, sanayi, turistik ve ticari konumunun yanı sıra hedef bölgelere olan stratejik yakınlığı da PlastPak İzmir'in çekiciliğini arttırıyor.2023 hedefimiz olan 10 milyar dolarlık ihracat rakamına her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Fuarda yaptığımız yeni işbirliklerinin ülkemizin ihracatına çok önemli katkıları olacak” dedi.
PHOTOS
Diğer Haberler
Türkiye ambalajın stratejik merkezi oldu, 4 günde 140 ülkeyi ağırladı
Öğrencilerin ambalaj tasarımları yarıştı, kazananlar Türkiye'yi temsil edecek
30. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı
Ambalaj sektörü dev buluşmaya hazırlanıyor, 130 ülkeden 80 bin kişi İstanbul'da buluşacak
Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı 30. yaşında
Ambalaj sektörü gücünü koruyor, dış ticaret fazlası giderek artıyor
Read More
ASD Üyesi 33 Firma Türkiye'nin Devleri Listesinde
Read More
AsiaStar 2025 Başvuruları Başladı
Read More
Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Ödüllü Tasarımlar İçin WorldStar 2026 Başvuruları Başladı
Read More
Ambalaj Sektörü İSO 500'e 28 Firma ile Girdi, Satışlar Yüzde 50 Arttı
Read More
ASD ve ClimeCo Türkiye Arasında Sürdürülebilirlik Odaklı Stratejik İş Birliği
Read More
Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu
Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2025 başvuruları başladı
Ambalajda dış ticaret fazlası artıyor, sektör 2025'e daha umutlu bakıyor
Türkiye, en çok ödül kazanan ülke oldu!
Türkiye 'ambalajın yıldızı' oldu, dünyada ilk beşe girdi
Read More
Ambalaj Sanayicileri Derneği ile Enerjisa Üretim Markası QuickCarbon Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Ambalajda 10 milyar dolar hedefi yakın pazarlarla gelecek
Read More
Avrasya Ambalaj Fuarı ziyaretçi rekoru ile kapandı