Avrasya Ambalaj Fuarı Kapılarını 24'üncü Kez Açıyor - Basın Bülteni
Bu yıl 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 5 milyar dolar ihracat hedefleyen ambalaj sektörü, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed Tüyap'ın iş birliğinde, 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleştirilecek olan 24'üncü Avrasya Ambalaj Fuarı'nda buluşacak. İlk yapıldığı günden bugüne 40 kat büyüyerek Avrasya bölgesinin her yıl yapılan en büyük fuarı haline gelen Avrasya Ambalaj Fuarı'nda 100'ün üzerinde ülkeden sektör profesyoneli katılımcı firmalarla buluşacak. Küresel rekabetin kritik önem kazandığı bu dönemde ambalaj sektörüne yeni bir ivme katacak olan fuarı 8 bini yabancı olmak üzere toplamda 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Ambalaj sektöründe Avrupa ve Avrasya'nın merkezi olan Türkiye, sektörün en büyük fuarına hazırlık yapıyor. Ambalaj sektör derneklerinin tümü tarafından desteklenen 24'üncü Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, Ambalaj Sanayicileri Derneği ile Reed Tüyap iş birliğinde 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Bu yıl 43 ülkeden 1.200 firma ve firma temsilciliğinin yanında 8 bini yabancı olmak üzere 60 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan fuar 41 bin 530 metrekarelik alanda 14 salonda gerçekleştirilecek. Avrasya Ambalaj'ın bu seneki konuk ülkesi Tunus olacak. Ayrıca Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, Kazakistan, Makedonya, Sırbistan, Ürdün başta olmak üzere 100'ün üzerinde ülkeden sektör profesyoneli katılımcı firmalarla buluşacak.
5 milyar dolar ihracat hedefi
Ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisine olan katkısının her yıl artarak devam edeceğini ve Türkiye'nin Avrasya'nın ambalaj merkezi olma pozisyonunu koruyacağını ifade eden Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, düzenlenecek olan fuarın ihracatın ve küresel rekabetin kritik önem kazandığı bu dönemde ambalaj sektörüne yeni bir hareket kazandıracağını ve önemli iş fırsatları sağlayacağını söyledi. 2018 yılında ambalaj sektörü olarak en az 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 4,5-5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacaklarına inandıklarını ifade eden Sarıbekir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektör olarak rekabet gücümüz ve potansiyelimiz yüksek. Bölgenin ambalaj sektörünün merkezi olan Türkiye'de üretilen ürünler dünyada 180 ülkeye ihraç ediliyor. 2023'te 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğü, 10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.” Fuarda esnek plastik, sert plastik, cam, metal ambalaj, kağıt, karton, oluklu mukavva, ahşap ambalaj, ambalaj makineleri, etiket ve diğer yardımcı ambalaj malzemeleri üreticileri ve ambalaj tasarımcıları da bir araya gelecek.
Yarışmayı kazanan öğrencilere burs
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), bu yıldan başlayarak fuarın gerçekleştirileceği haftayı ASD Ambalaj Haftası olarak kutlama kararı aldı. ASD Ambalaj Haftasında, 14. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nın ödül töreni de organize edilecek. Yarışmanın birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve sertifika sıralaması ise Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nın 31 Ekim'deki açılış kokteylinde yapılacak törende açıklanacak, projeler fuar boyunca fuar alanında sergilenecek. Kazanan öğrencilere "ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu” adı altında 12 ay karşılıksız burs sağlanarak öğrenim hayatlarına destek olunacak.
Saygılarımızla,
Ambalaj Sanayicileri Derneği
Diğer Haberler
Türkiye ambalajın stratejik merkezi oldu, 4 günde 140 ülkeyi ağırladı
Öğrencilerin ambalaj tasarımları yarıştı, kazananlar Türkiye'yi temsil edecek
30. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı
Ambalaj sektörü dev buluşmaya hazırlanıyor, 130 ülkeden 80 bin kişi İstanbul'da buluşacak
Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı 30. yaşında
Ambalaj sektörü gücünü koruyor, dış ticaret fazlası giderek artıyor
Read More
ASD Üyesi 33 Firma Türkiye'nin Devleri Listesinde
Read More
AsiaStar 2025 Başvuruları Başladı
Read More
Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Ödüllü Tasarımlar İçin WorldStar 2026 Başvuruları Başladı
Read More
Ambalaj Sektörü İSO 500'e 28 Firma ile Girdi, Satışlar Yüzde 50 Arttı
Read More
ASD ve ClimeCo Türkiye Arasında Sürdürülebilirlik Odaklı Stratejik İş Birliği
Read More
Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu
Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2025 başvuruları başladı
Ambalajda dış ticaret fazlası artıyor, sektör 2025'e daha umutlu bakıyor
Türkiye, en çok ödül kazanan ülke oldu!
Türkiye 'ambalajın yıldızı' oldu, dünyada ilk beşe girdi
Read More
Ambalaj Sanayicileri Derneği ile Enerjisa Üretim Markası QuickCarbon Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Ambalajda 10 milyar dolar hedefi yakın pazarlarla gelecek
Read More
Avrasya Ambalaj Fuarı ziyaretçi rekoru ile kapandı