PAYLAŞ

Gıdalarda Kalite Kaybı ve Raf Ömrü Eğitimi (1 Gün) 19 Ekim 2017

ASD Ambalaj Akademisi 2017 yılı Eğitimlerine Devam Ediyor

Gıdalarda Kalite Kaybı ve Raf Ömrü Eğitimi

19 Ekim 2017

Değerli Üyelerimiz,

Sayın Meslektaşlarımız,

ASD Ambalaj Akademisi eğitimlerine 19 Ekim 2017 Perşembe günü Gıdalarda Kalite Kaybı ve Raf Ömrü Eğitimi ile devam ediyor. Eğitim 1 tam gündür.

Eğitim, Dernek Merkezimizde (Koşuyolu Katip Salih Sokak No: 13, Kadıköy-İstanbul) tam gün boyunca (09:00-17:30) gerçekleştirilecektir.

EĞİTİMİN AMACI

Gıda üretimi yapan birçok firmanın yaşadığı sorunlar içinde, üretilen ürün için en uygun ambalajlama sisteminin seçilmesi ve ambalajlanan ürünün raf ömrünün belirlenmesi gelmektedir. Üreticinin beklentisi gıdanın satılana ya da kullanımına kadar geçen süre içinde tazeliğini, lezzetini ve besin değerini korumasıdır. Ancak ambalajlama ile birlikte; çevresel, biyolojik, kimyasal, besin değeri gibi faktörlerin ve kalite parametrelerinin değişimi gıdanın tüketim kalitesini etkilemektedir.

Bu eğitimde katılımcılara gıda işleme ve depolama sırasında oluşan başlıca değişimleri ve ambalajlı ürünlerde bu değişimlerin nasıl geliştiği aktarılacaktır. Ayrıca ambalajlı gıdaların raf ömrünün belirlenmesindeki yöntemler uygulamalı olarak anlatılacaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. Gıda kalite belirteçleri

2. Gıdalarda kalite kaybı

a. Gıda kaynaklı faktörler

b. Çevresel faktörler

3. Gıdalardaki bozulma reaksiyonları

4. Raf ömrü tanımı ve belirlenmesinin önemi

5. Raf ömrünü etkileyen faktörler

6. Raf ömrünün belirlenmesinde kullanılan yöntemler

7. Hızlandırılmış raf ömrü testleri

8. Çeşitli örnek uygulamalar

KATILIMCI PROFİLİ

Bu eğitime başta Gıda ve Ambalaj Sektöründe Üretim, Kalite, AR-GE ve Pazarlama bölümlerinde çalışanlar olmak üzere, ilgili tüm meslek sahiplerinin katılmaları tavsiye edilmektedir.

Not: Katılımcıların yanlarında Bilimsel Fonksiyonlu Hesap Makinesi bulundurması önemlidir.

Eğitimin ücreti 250 TL + KDV'dir. Ücrete öğle yemeği, ara ikramlar dahildir.

Eğitim 1 tam gün sürecektir.

Eğitimin yapılacağı salon kapasitesinin sınırlı olmasından dolayı, katılımlar bize ulaşma sırasına göre kayda alınacaktır. Katılımınızı en geç 16 Ekim 2017 mesai saati bitimine kadar ekli formu ödemenin yapıldığına dair dekont ile birlikte derneğimizden Ümit Dinçer'e e-posta (umitdincer@ambalaj.org.tr) veya faks (0 216 545 49 47) ile bildirmenizi rica ederiz.

İsteyenlerle eğitimci özgeçmişi ayrıca paylaşılacaktır.

Ek: Gıdalarda Kalite Kaybı ve Raf Ömrü Eğitimi Başvuru Formu

Eğitimci: Prof. Dr. Atıf Can Seydim (Süleyman Demirel Üniversitesi-Gıda Mühendisliği Bölümü)